Кондитер

Кондитер — це фахівець з приготування кондитерських виробів. точніше, це справжній заклинатель тіста й володар кремів. Професіонал, що вміє створювати гастрономічні шедеври, перед якими не встоїть жоден ласун.

Що робить кондитер

Якщо відійти від романтики збитих вершків, солодких конфітюр їв, ніжної меренги, пишного тіста й повітряного зефіру, то посадові обов’язки кондитера охоплюють:

обробку, нарізку, формування та організацію правильного зберігання інгредієнтів;

приготування компонентів для майбутніх страв (начинок, кремів, декору);

приготування безпосередньо кондитерських виробів;

розробку нових рецептів;

художнє оформлення десертів.

Також кондитер відповідає за зберігання готової продукції, її пакування та логістику. Стежить за тим, щоб на кухні були всі необхідні інструменти та прилади для приготування, збирає рецептурні карти. Головний кондитер відповідає за організацію роботи команди.

Де вчитися на кондитера

Щоб стати кондитером, можна всьому навчитися  у Кремінському відділенні  ВП «Регіональний центр професійної освіти Луганського національного університету імені Тараса Шевченка»

Наскільки затребувані кондитери

Кондитери дійсно мають високий попит. По-перше, з недавнього часу увійшли в моду всілякі кав’ярні та кондитерські, по-друге, зростає і масове виробництво солодощів. А ще ви завжди можете успішно займатися виробництвом власної випічки та десертів.

Скільки отримує кондитер

Зарплата кондитера залежить від досвіду фахівця, його навичок, місця роботи: чи працює кондитер на себе або в закладі, в закладі якого рівня, в якому місті тощо.