Пекар-тістороб

Пекар – працівник хлібопекарського виробництва, фахівець з випікання хліба і хлібобулочних виробів.

Види діяльності професії пекар:

  • випічка хліба, хлібобулочних та кондитерських виробів в печах;
  • розрахунок кількості сировини і норми виходу продукції;
  • підготовка борошна та іншої сировини; формування заготовок з різних видів тіста;
  • контроль за вагою і формою тестових заготовок; виробництво напівфабрикатів;
  • укладка заготовок на листи, лопати, касети і відправка в піч;
  • контроль за процесом випічки (температурний парової режими);
  • регулювання роботи механізмів для посадки, обприскування і вибірки хліба;
  • визначення закінчення процесу випічки; вибірка готових виробів з печі і укладання їх в тару;
  • перевірка якості готової продукції (відбір проб та проведення контрольних аналізів).